DdB Girona fa públic el pressupost de campanya i el programa de transparència municipal

Recollint la proposta llançada per altres candidatures i seguint el nostre compromís de transparència, des de la candidatura de DdB volem fer públiques les xifres de la  campanya. El nostre pressupost total és de 958 euros, que provenen de les organitzacions que integren la coalició a partir de les aportacions de la militància i de la feina a les Barraques de Fires. El pressupost es destinarà integrament a tríptics, adhesius i cartells de l’acte central i al material que hem utilitzat nosaltres mateixes per a fer les pancartes.

 La transparència és un dels eixos del nostre programa i per això proposem:

Limitar els càrrecs públics a no més de 2 mandats i amb salaris no superiors al salari públic mitjà de la ciutat (avui de 1.300 euros/mes nets) per als i les regidores que tinguin dedicació exclusiva.

-L’única garantia de gestió transparent és la implicació dels i les veïnes, així com els propis treballadors i treballadores de l’Ajuntament, en la gestió municipal. Per això pensem que s’ha de  potenciar tota la xarxa associativa veïnal i sindical amb espais propis per controlar la gestió a nivell de barri, districte i ciutat amb caràcter vinculant per a dinamitzar la mobilització i la participació en la vida ciutadana.

-Construir òrgans de control de baix a dalt, en lloc de la complexa estructura “participativa” que fomenta la burocràcia i impossibilita la participació real.

-Potenciar la participació de les dones i del jovent, amb espais propis, en tots els àmbits veïnals i de control de la política municipal.

Plens de l’ajuntament sempre oberts i amb possibilitat de proposta i discussió per als veïns i veïnes i les seves organitzacions. Cap més desallotjament de veïns i veïnes que facin reivindicacions al ple. Fora la policia de la sala de plens.

Assemblees i/o referèndums vinculants a projectes que afectin de manera transcendental el model de ciutat o dels barris.

Obligació dels càrrecs públics de retre comptes davant l’assemblea general del barri/ciutat per aconseguir la transparència i una lluita real contra la corrupció i la impunitat.Instància antifrau sota control de veïns/es i treballadors/es

 Girona, 6 de maig de 2011

Els comentaris estan tancats.