Revoluciona’t Girona, que no tot són flors i violes

Que avui s’inauguri Temps de Flors no vol dir que a Girona tot siguin flors i violes. Ben al contrari: en la realitat diària el que vivim les gironines i gironins és que 7.536 veïnes de la ciutat de Girona estaven registrades com a aturades el mes de març, de les quals el 41% no cobra prestació ni subsidi. Dels 178.035 nous contractes que s’han signat el març a les comarques gironines, el 87% han estats temporals. Que l’ajuntament comptabilitzava l’any 2010, 1300 pisos buits a la nostra ciutat, mentre que els jutjats de Girona van desnonar 1200 famílies i que el preu de la vivenda és de 2.082 euros/metre quadrat. O sigui que ni flors, ni violes.

El Temps de Flors és una més de les grans campanyes publicitàries a què ens té acostumades l’Ajuntament del tripartit “d’esquerres de debò” que acompanyen amb el mantra que el turisme és la solució per a tots i totes. Però la realitat per a la gent de baix, per a les treballadores i treballadors és que el comerç, l’hostaleria i el turisme són els sectors amb més precarietat, més temporalitat, amb jornades més llargues i amb els salaris més baixos. Que aquest model és urbanísticament i ecològicament insostenible. I que les campanyes publicitàries no solucionen els nostres problemes sinó que els amaguen i, per tant, generen mesures repressives i cosmètiques: la mostra més evident, les ordenances del civisme.

Nosaltres volem una ciutat viva i de les  i per a les que hi vivim, ni una ciutat-botiga, ni un parc temàtic, ni una ciutat-aparador. Però això proposem:

1) Contra una ciutat-botiga i turística, moratòria de la construcció d’hotels, impost municipal progressiu als grans hotels i cadenes hoteleres així com als grans centres comercials i cadenes de botigues multinacionals, incrementant-los l’IAE per reduir-lo al petit comerç.

2) Establir una taxa turística d’1€ per turista i dia que repercuteixi en els operadors turístics. Aquesta bossa impositiva ha de servir per pal·liar la mala qualitat de vida dels residents en zones i/o barris turístics densificats, per crear serveis a la comunitat i serveis socials.

3) Abolició de l’ordenança del civisme i altres ordenances classistes, repressores i enfocades cap a una Girona d’aparador i turística i no pas una ciutat viva i per a la gent que hi viu.

4) Cultura i oci populars i assequibles i a tots els barris de la ciutat.

Perquè no tot són flors i violes: revoluciona’t Girona!

Girona, 7 de maig de 2011

Des de Baix Girona

Els comentaris estan tancats.