DdB presenta l’eix d’ensenyament del programa per Girona: “les retallades que vol aplicar CiU a l’ensenyament són un expedient de regulació d’ocupació”

Miquel Blanch, membre de la candidatura de Des de Baix a Girona, mestre de l’escola de persones adultes de Girona i membre de la Mesa de Persones Adultes i delegat de la Junta de Personal d’Ensenyament a les comarques gironines, ha presentat avui el programa per Una educació pública de qualitat, de DdB Girona.

Miquel Blanch ha començat denunciant les amenaces de retallades del govern de la Generalitat de CiU: “retallar vol dir reduir la inversió de diners públics i augmentar encara més la privatització. Però això no és nou, és un camí que va començar el govern del Tripartit amb la LEC i el seu desplegament normatiu i amb retallades de plantilles.” A Girona totes aquestes polítiques tenen efectes concrets “han tancat la línia de  batxillerat nocturn del Vives, tenim l’escola de persones adultes absolutament saturada, més del 40% de l’alumnat de l’ensenyament obligatori de Girona va a escoles privades –això sí, la immensa majoria sostingudes amb els diners de totes i tots a través dels concerts, moltes vegades per impartir la doctrina catòlica- i la xifra es dispara fins a més del 70% en les llars d’infants”.

 Blanch també ha valorat les retallades a Catalunya que vol aplicar el govern de CiU pel curs vinent “suposarà que amb menys professorat de l’actual (uns 1.000) assumirem l’increment d’alumnes, la baixes per jubilacions i les substitucions de curta durada. Tot plegat, suposarà una rebaixa en la qualitat i empitjorarà les condicions en què podrem atendre a l’alumnat: més hores de treball amb menys sou (recordeu la rebaixa salarial des de juny de 2010), desplaçaments de funcionaris/àries i moltes menys contractacions d’interins/es i de substituts/es. Això a l’empresa privada s’anomena expedient de regulació d’ocupació.”

Blanch, però, vol subratllar que aquesta realitat es pot canviar: “que se’n surtin, depèn de nosaltres, de com ens organitzem. I això afecta tothom: treballadores i treballadors de l’ensenyament, pares i mares, alumnes, i a tota la ciutadania. DdB vol ser una crida a l’organització i la mobilització, una eina de lluita”.

Aquestes són les propostes programàtiques concretes que Miquel Blanch ha desgranat per a l’Ajuntament de Girona:

-Avançar cap a la supressió dels concerts educatius a Girona utilitzant el paper de corresponsabilitat de l’Ajuntament per aconseguir que els diners públics serveixin íntegrament per un ensenyament públic de qualitat.

Distribuir les matrícules evitant guetos i promovent l’ensenyament postobligatori a tots els barris, incloent-hi les escoles de persones adultes.

Impulsar l’escola de persones adultes a la ciutat de Girona eliminant les llistes d’espera i crear una nova escola pública per a persones adultes.

Places suficients d’escola bressol gratuïtes, amb gestió directa municipal i integració de les plantilles a la de treballadors/es municipals.

Recuperar les línies d’ensenyament postobligatori  que han estat tancades o reduïdes, així com el batxillerat nocturn.

Denúncia dels Plans Educatius d’Entorn perquè encobreixen els desviament de fons i serveis públics a entitats privades.

No al Pacte Nacional d’Educació i a la LEC.

 Revoluciona’t, Girona!

Els comentaris estan tancats.