Activistes de DdB al debat de Can Ninetes: hi serem encara que no ens hi vulguin convidar

DdB a Can Ninetes

Activistes de Des de Baix fan difusió del projecte en un debat electoral al Centre Cívic de Can Ninetes de Girona, en el qual l’organització els ha impedit de participar, i protesten perquè volen silenciar una alternativa de lluita per a les eleccions municipals.

Aquest vespre un grup d’activistes de Des de Baix a Girona han participat com han pogut, repartint octavetes i el programa a les veïnes i veïns, en el debat organitzat per la Mancomunitat Santa Eugènia-Can Gibert al Centre Cívic de Can Ninetes.

Membres de la candidatura van demanar formalment en una reunió de la Mancomunitat, organitzadora del debat, poder participar-hi, entenent que hi tenien el mateix dret que la resta de formacions polítiques i que la seva participació serviria per enriquir el debat. L’organització va negar-s’hi. Des de Baix vol manifestar el seu rebuig per la manca de transparència democràtica d’actes com aquest, que esdevenen partidistes quan donen tota la veu a certes candidatures i la neguen a altres, i ho atribueix a un intent de silenciar una alternativa de lluita en les eleccions municipals a Girona.

DdB exigeix a totes i cadascuna de les candidatures que es posicionin públicament sobre el silenci que s’està imposant a la candidatura de Des de Baix a Girona.

Però DdB utilitzarà tots els mitjans que tingui a l’abast per fer-se sentir. Per això, avui un grup d’activistes han estat a Can Ninetes intentant de fer saber a les veïnes i veïns quina és la seva proposta: construir una alternativa sobiranista i anticapitalista. Com diu la presentació repartida a les veïnes i veïns, estem davant de la crisi capitalista més greu des dels anys 30, i per a les treballadores  i treballadors la crisi no són xifres ni  percentatges sinó que t’acomiadin o no et renovin el contracte, que no trobis feina, que no puguis pagar l’hipoteca o el lloguer, que no puguis renovar els papers, que t’abaixin el sou o que et retallin el salari indirecte -que són coses tan bàsiques com la salut o l’ensenyament. Però el problema més greu que tenim és la desmobilització que ens han imposat l’esquerra parlamentària i els sindicats majoritaris. Ara és més necessària que mai una alternativa per trencar la resignació i posar-nos a lluitar. Des de Baix no és encara aquesta alternativa, però és un intent, un pas més per anar construint aquest espai que és tan necessari.

Les activistes de DdB també han repartit exemplars del programa, que conté més de 100 propostes per a la ciutat de Girona, i que podeu llegir íntegrament aquí: (https://desdebaixgirona.wordpress.com/programa/)

Girona, 26 d’abril de 2011

Els comentaris estan tancats.